Type and press Enter.

Бесплатна испорака во Скопје

PROFITEC PRO 500

Profitec pro 500

PRO 500

Еспресо апарат со Heat exchange технологија и PID контрола

PRO 500 е ПИД контролиран еспресо апарат со Е61 група. Опремен со ротирачки вентили кои можат лесно да се одвртуваат благодарение на пружините во вентилот.

Со практичниот ПИД дисплеј ја имате опцијата да ја нагодите температурата за пареа како и температурата во главата за екстракција на еспресо.

Технички карактеристики

 • Систем на топлинска размена
 • E61 група
 • PID контрола за регулирање на температурата во бојлерот
 • Програмибилен ЕКО Мод
 • Трајни ротирачки вентили
 • Висококвалитетни испусти за пареа и жешка вода
 • Мерачи на притисок во бојлерот и пумпата
 • 2.0 Л изолиран бојлер од нерѓосувачки челик
 • Топлински елемент од нерѓосувачки челик
 • Вибрациска пумпа
 • 2.8 Л резервоар за вода со вграден адаптер
 • Функција за автоматско исклучување при ниско ниво на вода
 • Индикатор за ниско ниво на вода
 • Потрошувачка EU, UK, CH, AU: 230V/1400 W US: 115 V/1400 W
 • Тежина 23 кг
 • Димензии (WxDxH): 305 x 450 x 395 mm без портафилтер 305 x 555 x 395 mm со портафилтер

Вклучено во испораката

Портафилтер со еден испуст
Портафилтер со два испуста
Филтер корпа за единечна доза
Филтер корпа за двојна доза
Слепа корпа за повратно чистење
Тампер
Четка за чистење
Силиконско црево за филтер за вода
Упатство за користење
ЦЕНА 114.700,00 денари