Type and press Enter.

Бесплатна испорака во Скопје

Продавница

Ел Салвадор Финка Ла Реформа

00019
ден 850.00
МИКРОЛОТ Природен процес
Во Продавница
1
Детали за производот
Профил
Многу елегантно кафе со слатки и зачинети ноти на суво грозје, сува слива и кардамон.
Опис
Finca La Reforma е основана од Рафаел Алварез Л. во 1892 година на падините на вулканот Санта Ана. Сега е во сопственост на Херманос Алварез Дијаз, четвртата генерација одгледувач од ова семејство.
Ла Реформа е засадена со црвена сорта на бурбон и се одгледува под домашни засенчени дрвја што ја подобрува и зачувува почвата и обезбедува живеалиште за птиците.

Одличните услови за одгледување и посветеноста за развивање одржливи практики помогнале да се соберат најдобрите цреши за кафе кои се обработуваат во мелницата Ел Борболон со која управува Едуардо Алварез, еден од членовите на семејството.

Зачувајте го овој производ за подоцна