Type and press Enter.

Бесплатна испорака во Скопје

Typica Speciality Coffee Roastery Skopje

coffee wheel
типика филозофија
исклучителен квалитет

ТИПИКА – пржилница за специјални видови на кафе

Кафето е нашиот занает, ритуал и пасија…
бидејќи го сакаме кафето

Нашата мисија

Во постојана потрага на свежи вкусови ќе се обидеме да ви понудиме кафе пржено со љубов и внимание, исполнето со ноти на секаков вид на овошје што го нуди поднебјето од каде што потекнува. Кафе од Африка каде надморската височина и вулканската почва отвора нови длабочини во цветните и цитрусни вкусови, кафе од Јужна Америка проткаено со вкусови на чоколадо, карамела и овошје, кафе од Средна Америка со детали на хибискус, какао и цитрусни овошки, кафе од Индија, Индонезија, Папуа Нова Гвинеа, Танзанија, Бурунди…

за вашата кафетерија
брендирано кафе

Додадете уникатност

Креирајте единствен вкус и арома
испорака

Свежо кафе испорачано до вашиот дом

Испробајте го светлиот спектар на ароми, есенции и киселост која произлегува од посветената стручност на производителите на кафе ширум светот.


Бесплатна ИСПОРАКА
*
Скопје


Испорака во период од 1-3 дена
подготвена со внимание.


Од зрно до напиток
Единственото кафе искуство започнува само со најдобрите состојки.


За совет и препорака
+ 389 75 475 188
типика фаворит
кафе препорака

Colombia Finca El Ruby Light Roast

Егзотичен вид од областа Хуила (Pink Bourbon) кој произлегува како хибрид од Жолт и Црвен Бурбон. Од aспект на вкус, овој вид на кафе содржи повеќе гликоза отколку останатите видови која допринесува дополнителна слатка нота и пријатен вкус со ноти на црвено овошје.