Type and press Enter.

Бесплатна испорака во Скопје

PROFITEC PRO 300

Profitec pro 300

PRO 300

Еспресо апарат со двоен бојлер и PID контрола

PRO 300 е ПИД контролиран еспресо апарат со таканаречена RING BREW GROUP. Во зависност од вашите потреби апаратот може да се користи и со еден бојлер. Предноста на користење на еден бојлер е краткото време за загревање на апаратот (5 минути) за подготовка на еспресо.

Бојлерите за пареа и кафе се изработени од нерѓосувачки челик и истите можат да бидат исклучени во секое време. Посакуваната температура на вода може да се регулаира преку дисплејот на предната страна. Истиот дисплеј го прикажува и времето на подготовка на еспресо од почетокот до крајот на екстракцијата.

Технички карактеристики

 • Двоен бојлер
 • 0.4 Л бојлер за кафе
 • PID-дисплеј за регулација на температурата во бојлерот за кафе
 • PID дисплеј – тајмер во секунди
 • Програмибилен ECO-Мод
 • 0.75 Л бојлер за пареа и жешка вода
 • Бакарни греачи
 • Вибрациска пумпа
 • Мерач на притисок во бојлерот
 • Функција за автоматско исклучување при ниско ниво на вода
 • 2.8 Л резервоар за вода со вграден адаптер
 • Потрошувачка
  EU, UK, CH, AU: 230V/2200 W
  US: 115 V/1600 W
 • Тежина 18 кг
 • Димензии (WxDxH):
  255 x 415 x 385 мм без портафилтер
  255 x 475 x 385 мм со портафилтер

Вклучено во испораката

Портафилтер со еден испуст
Портафилтер со два испуста
Филтер корпа за единечна доза
Филтер корпа за двојна доза
Слепа корпа за повратно чистење
Тампер
Четка за чистење
Силиконско црево за филтер за вода
Упатство за користење
ЦЕНА 98.300,00 денари